Over

Over Chakraal

Even voorstellen

Margreeth Farret Jentink (1956), dochter van een Nederlandse vader en een Indische moeder. In het gezin Farret Jentink (acht kinderen) neem ik de zesde plaats in. Na de lagere en middelbare schooltijd werkte ik bij dienstverlenende organisaties, later gevolgd door de werkvelden cultuur en welzijn. In totaal ruim veertig jaar.

 

Vanaf maart 2019 ben ik vrijwillig met pensioen gegaan om me te richten op het werk als Energetisch therapeut. De opleiding heb ik gevolgd aan de Academie voor Geesteswetenschappen in Utrecht.

 

Het energetisch werken is iets wat altijd aanwezig is maar pas tot bloei komt als de tijd daar rijp voor is. Eerder werd ik gehinderd door deadlines van projecten of enorme werkdruk. In het najaar van 2018 werd bij mij plaveiselcarcinoom geconstateerd. In de periode van ziek zijn en herstel heb ik ervaren wat het is om een beroep te doen op mijn zelfhelend vermogen. Het boek ‘Antikanker’ van Dr. David-Servan-Schreiber┬á heeft mij hierbij geholpen in het ontwikkelen van een nieuwe levensstijl en -kracht.

 

Ik mag mijzelf nu een survivor noemen en een ervaringsdeskundige aangevuld met een ruime dosis levenservaring en dertig jaar mantelzorger zijn. Dit alles tezamen maakt mij de energetisch therapeut die werkt aan:

  • Zelfreflectie en Bezieling
  • Weldaad en Ontspanning
  • Verbinding en balans

 

In het energetisch werken laat ik mij leiden door een uitspraak van de de Perzische dichter en filosoof Rumi: ‘Let the beauty of what we love be in what we do’.

 

Mijn vrije tijd vul ik graag met wandelen, theaterbezoek, ukelele spelen, Ori├źntaalse dans, musea, lezen, kumpulans, oude koffers opknappen en veranderen in thema koffers en het schrijven van korte columns.

 

Graag tot ziens in mijn praktijk!

De naam Chakraal

De naam Chakraal is een samengaan van de woorden chakra (Sanskriet voor ‘wiel of cirkel’) en sacraal (heilig of gewijd). In complementaire geneeswijzen gaat men uit van heel de mens (spiritueel, mentaal, geestelijk en emotioneel). Een energetisch therapeut doet een beroep op het zelfhelend vermogen van de persoon ten aanzien van eigen lichaam en geest. Door zelf te ervaren wat heling betekent wil ik deze ervaren kennis en kracht doorgeven.

a

Intakes en afspraken

Na kennismaking volgt een intake. In deze intake krijg ik een beeld van uw vraag of uw klacht. Ik zal altijd vragen of u met uw huisarts hierover gesproken hebt.
Uit de intake volgt een anamnese en een behandelplan welke ik met u doorneem gevolgd door een eerste behandeling.

De intake kan telefonisch worden afgenomen of voorafgaande aan de behandeling. Deze vindt plaats op locatie in Den Haag (er wordt een externe praktijkruimte gehuurd) of, in het geval van immobiliteit, bij u in de buurt.